Lannevesi

Lannevesi on 600 hengen kylä saman nimisen järven läheisyydessä. Kylällä on oma koulu, nuorisoseurantalo Sampola ja pankki. Lannevesi on n. 9 km pitkä järvi ja siitä laskee Lannejoki Summaseen. Lannejokeen myydään kalastuslupia. Lannevedellä voit liikkua kauniissa luonnossa esim. kalastuksen tai marjastuksen merkeissä. Rauhallista tai aktiivista lomanviettoa kaipaavalle Orvokki Mökit tarjoaa sijaintinsa puolesta hyvän tukikohdan. Lannevedeltä on 15 km Saarijärvelle ja 45 km Jyväskylään - Saarijärvellä voit esimerkiksi käydä Puuhapuisto Veijarissa, uimahalli Aarresaaressa, vaeltelemassa Pyhähäkin kansallispuistossa tai tutustumassa Kivikauden Kylään.

Talvella Paavon rinteet tarjoavat hyvät hiihto- ja laskettelumahdollisuudet. Jyväskyläänkään ei ole pitkä ajoaika. Jyväskylästä löytyvät esim. Viherlandia, Alvar Aallon museo ja Laajavuoren laskettelurinteet.

Vilkkaiden kesäkuukausien lisäksi talviasuttavat mökit ovat kysyttyjä ympäri vuoden viikonloppuisin, juhlapyhien aikaan tai pienten perhejuhlien pitopaikaksi.